Jarošovský pivovar vyrobil během necelého prvního roku existence 2 520 Hl piva

8. února 2017 byla uvařena první várka Jarošovského Ležáku. Tímto počinem byla oficiálně obnovena výroba piva v Jarošově.


“Výstav pivovaru dosáhl během necelého prvního roku existence 2 520 Hl piva“, uvádí ředitel pivovaru, Miroslav Harašta.


Základními produkty jsou: Jarošovská Desítka 10%, Jarošovský Jura 11%, Jarošovský ležák 12% a Jarošovský Šohaj 14%. Sezónní speciály Jarošovského pivovaru rozšiřují pivní obzory milovníků tohoto nápoje: Jarošovský Joža 13%, Jarošovský Rochus 16%, Jarošovská IPA 15% uvařená v říjnu 2017 na akci Slovácký Oktoberfest. Jako poslední,v prosinci představená, Jarošovská adventní 14% s přídavkem včelího medu z místní produkce.


Pivovar se významně zapojil do kulturního života města Uherského Hradiště a podílel se, či pomohl v loňském roce více než 40 kulturním, sportovním akcím, nadačním aktivitám. Pivovar také zavedl pravidelné každoroční akce, kterými je DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ, kdy návštěvníci mají možnost nahlédnout do „kuchyně“ pivovaru a HRADIŠŤSKÉ PIVÁKY, které si místní užili na Masarykové náměstí v Uherském Hradišti.


„Velmi si vážím lidí, kteří se zasloužili o obnovení tradice vaření piva v Jarošově! Přeji novému Jarošovskému pivovaru to nejdůležitější: Dej bůh štěstí!“ s úsměvem říká celoživotní zaměstnanec bývalého Jarošovského pivovaru a pivní patriot, pan Milan Špičák.