Rozšíření výroby v Jarošovském pivovaru


„No konečně jsou tu,“ utrousí Milan Esender, sládek Jarošovského pivovaru.


Dne 17. 8. 2018 dorazila do areálu pivovaru první várka ležáckých tanků. Bude se rozšiřovat výrobní kapacita, respektive musí se rozšířit, protože zájem konzumentů dramaticky překročil možnosti výroby v tomto mladičkém novém pivovaru v Uherském Hradišti. Druhá část technologického zařízení bude od dodavatele dopravena do Jarošova v závěru září. Kapacita výstavu se tím „zvedne“ na 10.000Hl/ročně. Tento plánovaný technologický upgrade byl managementem pivovaru plánován v letech 2019-2020, ale poptávka po výrobcích Jarošovského pivovaru překročila i ta nejoptimistější očekávání. Záměrem Jarošovských je být místním minipivovarem, který vyrábí pivo pro Slovácko a je produktem, na který mohou být místní hrdi!


,,Jsem velmi rád, že se nám podařilo získat komerční úvěr od České spořitelny na rozšíření výroby o hodně dříve než jsme plánovali,“ uvedl ředitel pivovaru, Miroslav Harašta. Vysokou poptávku si vysvětluje tím, že výroba striktně dodržuje tradiční postupy řemeslného pivovaru, používá místní suroviny i fortel Hradišťských sládků a pivo prostě místním i přespolním chutná. Kvalita je pro pivovar klíčová a proto, než aby urychlovali výrobu, se letos i stalo, že nebyli schopni uspokojit všechny své zákazníky.



Rozšíření výroby v Jarošovském pivovaru


Po rozšíření výroby se zákazníci mohou těšit na stálý sortiment: Jarošovská Desítka (10%), Jarošovský Jura (11%), Jarošovský ležák (12%) a Jarošovský Šohaj (14%). A každý měsíc pak na nový speciál. V září to bude 16% speciál uvařený na počest svatého Rocha a svatého Václava, patrona to Českého piva.